12. til 14. april ble Hagemessen arrangert, og messen var «grønnere» enn noen gang før. Blant de 187 ulike utstillerne var det påtagelig mange stander med blomster og planter. I tillegg kunne vi få med oss ulike show og foredrag, og ikke minst skole-NM i anleggsgartnerfaget. Alt dette trakk en stor tilstrømning av besøkende.

Tekst og foto: Dag Eivind Gangås

Hagemessen er arrangert av NAML, i samarbeid med Hagemessen/NOVA Spektrum, Norske Hagedesignere, Hageselskapet og ikke minst Plantinor, OBP og NGF. De greide å lage et arrangement som trakk 18.686 besøkende i løpet av helgen, noe som var en økning på 15 prosent fra året før, og det beste resultatet siden 2018.
-Det har vært en vanskelig oppgave å få opp besøkstallene etter pandemien, men nå er vi der, takket være godt samarbeid og stor innsats fra alle medarrangørene, sier Cecilie Svabø, pressekontakt og prosjektleder for Hagemessen.

Årets messe samlet mange fagmiljøer, og det ga en svært positiv effekt som arrangørene har tatt erfaring fra, og som vil bli tatt med når neste års hagemesse skal arrangeres. Når de i tillegg krydret det hele med kjendiser og influensere ble det hele en god blanding som tydeligvis falt i smak. Nå hadde vel været også en viss innvirkning, siden våren endelig glimtet til på Østlandet den helgen.

Les mer og se flere bilder fra messen i maiutgaven av Gartneryrket.