Norske forbrukere er opptatte av at det de kjøper av planter og trær skal være kortreist og tilpasset norske forhold uten uønskede skadedyr og plantesykdommer. Ved å velge norske juletrær får forbruker dette og mer på kjøpet.

Tekst: Inga Oskal Eidsvåg, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Mat

I år merkes de første juletrærne med Nyt Norge-merket fra produsentene Juletrebonden og Hagalid gard. Juletrærne er blant annet å få kjøpt hos utvalgte Hageland-butikker, utvalgte Felleskjøpet-butikker, Bondekompaniet, YX og hos mange utvalgte torgselgere.
Når du velger et juletre med Nyt Norge, velger du et tre som ikke bare lyser opp stua i julen, men som gir effekter lenge etter at vi slukker julelysene en gang i januar – både for bonden og miljøet.

Norske juletrær har kortere transport sammenlignet med juletrær som importeres fra andre land. Dette reduserer utslippene av klimagasser knyttet til transport og et bedre valg for miljøet. Norske juletrær er også god skogforvaltning og for hvert juletre som hugges plantes et nytt tre.
Når alternativene er importjuletre eller plast er valget lett! Og enda lettere med Nyt Norge. Nyt Norge garanterer at juletreet er plantet, har vokst opp i Norge og er tatt vare på etter strenge norske regler.

Er du juletreprodusent og ønsker mer informasjon om Nyt Norge-merking av juletrær, ta kontakt med Fagsjef Nyt Norge Greta Hardal på telefonnummer: 982 89 707 eller på e-post: greta.hardal@norskmat.no