Hordaland Gartnerlag hadde årsmøte sitt forrige uke i lokalene til Anne Grete Berge, Berge Gard og Gartneri, Tørvikbygd. Det var 17 tilstede, hvorav 10 bedrifter var representert.

Tekst og foto: Sidsel Bøckman, NGF

Anne Grete Berge, Berge Gard og Gartneri, var vertskap for årsmøtet i Hordaland Gartnerlag i begynnelsen av mars.

Anne Grete Berge, Berge Gard og Gartneri har forvandlet et av veksthusene sine til en flott og koselig butikk, hagesenter, kafe, møterom, selskapslokale og konsertarena. God planløsning og gjennomført stilig er dette blitt et lokale som kan ha mange funksjoner og aktiviteter i en bygd med et begrenset marked for salg av blomster og planter fra gartneriet. Med sittegrupper i forskjellige soner, scene og mange møte/spisebord er det enkelt å tilpasse lokalet til de enkelte arrangementene. Her er det allerede planer om konserter og forespørsel om konfirmasjoner, bryllup og møter utover året. For nå er også en avskjermet avdeling med toaletter (med universal utforming) og garderobe ferdigstilt. I tillegg er et flott og praktisk storkjøkken med alle fasiliteter for å lage mat til arrangementene klar til bruk om få dager.  Anne Grete forteller at gulvet i møteromsdelen, som utgjør halve huset, har fått nytt gulv med varme og nysnekrete hyller og benker langs veggene. I butikkarealet ser vi fremdeles merker etter alle veksthusbordene som er erstattet med salgsbord og hyller i samme stil. Nå er det lite varer i butikken, men når våren kommer på ordentlig vil butikken og utearealet stå full av varer. Huset ligger tett opptil riksveien og her passerer mange biler til og fra ferjeleiet, så Anne Grete håper at dette skal bli et fast stoppested for en kaffepause og handel. Kanskje kan også polykarbonatveggene i selskapslokalet erstattes med glassvegger og store skyvedører som kan åpnes mot uteplass og utsikt om sommeren.  For en initiativrik dame som Anne Grete er det mange muligheter å utvikle bedriften videre. Lykke til med et flott konsept!

De har forvandlet et av veksthusene sine til en flott og koselig butikk, hagesenter, kafe, møterom, selskapslokale og konsertarena.