25. mars er den store vaffeldagen. Ta vaffelrøren til nye høyder med revet frukt og grønt i røra.

Tekst og foto: OFG

– Har du røren klar i kjøleskapet er det lett å steke opp noen plater du kan ta med i sekken på tur, nå som våren begynner å titte frem er det supert å kunne nyte naturen med noe godt på lur, mener matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i frukt.no/ Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

 

“Grønne” vafler

Hva med å putte grønnsakene i vaffelrøren? Her er mulighetene mange. Grønnsakene velger du etter lysten. En god vaffelrøre med revet pastinakk og poteter er et klokt alternativ til brødskiver, også er de helt glutenfrie! Server vaflene til store og små som tapas eller tilbehør til suppemiddagen.

Kålrot, persillerot og sellerirot kan også benyttes i tillegg til poteter og gulrøtter. Et sprekt tilbehør til middagen, eller ute på tur. Med disse oppskriftene kan du enkelt få i deg mer frukt, bær og grønnsaker i løpet av dagen. 1 av 5 om dagen blir som en lek.

 

 

Bring (din)e bær i røra

Mos bringebærene i melken med en stavmikser, deretter blander du inn resten av ingrediensene i en bolle og visper inn bringebærmelken. Bringebærvafler med rørte bær smaker av vår og sommer og er populært hos store og små. Smak til med bringebær eller andre bær; som blåbær, i røra neste gang du skal lage vafler.

 

– Eplevafler med bringebær og vaniljeis smaker herlig, smiler Toril Gulbrandsen og anbefaler den gjerne som dessert eller når du er fysen på noe godt!

Riv epler på rivjern og ha i den glatte røren, smak gjerne til underveis. Det er noe av det morsomme ved matlaging. Så steker du vaflene i et smurt vaffeljern til de er gylne. Server med friske bringebær og vaniljeis eller eplemos og en liten skje med krem, litt kanel på toppen gir det lille ekstra. Nam.