Konkurranse om fremtidens veksthus

Hvordan skal vi løse fremtidens utfordringer med å skaffe nok mat? Flere, og mer effektive veksthus er trolig en del av løsningen, sammen med robotisering og kunstig intelligens. For å få fart på denne utviklingen organiserer Wageningen University & Research nå en internasjonal konkurranse, sponset av Tencent, en leverandør av internettjenester i Kina.

Utfordringen er åpen for tverrfaglige lag fra hele verden, og frem til 15. april kan lagene melde seg på konkurransen på autonomousgreenhouses.com. Lagene kan bestå av forskere og studenter innenfor forskjellige fagområder som kunstig intelligens, sensorteknologi og avlsfysiologi.

Tencent og Wageningen University & Research mener at autonome veksthus kan øke vegetabilsk produksjon og bringe veksthusproduksjonen til et neste nivå. Autonome veksthus kan gi ytterligere forbedringer i kvalitet på grønnsaker og en betydelig reduksjon i forbruket av energi, vann og sprøytemidler.
I autonome veksthus vil datamaskiner kalkulere seg frem til optimalt klima, basert på et bredt spekter av sensorer og kameraer, og selvlæringsprogramvaren kan delvis ta over menneskelige beslutninger.

Det skal velges ut fem lag, som utover høsten skal drive sitt eget veksthus ved Wageningen. Lagene skal styre veksthuset med en datamaskin og maskinlæringsalgoritmer eller datamodeller, og foreta gjør alle slags fjernstyrte operasjoner, med begrenset menneskelig innblanding.

Eksperter fra Wageningen vil så overvåke hvor mye ressurser lagene bruker, og hva de greier å produsere med disse ressursene.

Trykk her hvis du ønsker å lese mer om konkurransen.