Styret i Gartnerhallen SA har ansatt Elisabeth Morthen som ny administrerende direktør.

Elisabeth Morthen har en master i nærings- og ressursøkonomi fra NMBU og et masterprogram i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har bakgrunn som blant annet konserndirektør i TINE, kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge og styremedlem i Statkraft.
– Styret i Gartnerhallen er svært tilfredse med at Elisabeth Morthen tiltrer som ny administrerende direktør, sier styreleder Per Olav Skutle. – Vi ser et stort potensiale for vekst i grøntmarkedet og vi har store forventninger til at Morthen skal bidra til at de ekspansive målene vi har satt oss blir nådd, sier han.

– Jeg er svært glad for å få muligheten til å lede landets største leverandør av frukt og grønt-produkter, og gleder meg til å ta fatt på jobben. Det blir spennende å samarbeide med produsenter over hele landet for sikre forbrukerne best mulig tilbud av norske kvalitetsprodukter, sier Elisabeth Morthen. – Norske grønnsaker, poteter, bær og frukt har kvalitet i verdensklasse, er sunt for kroppen og er en klimamessig gunstig matproduksjon. Dette er nettopp hva forbrukerne etterspør, og forutsetningene for fortsatt vekst i markedet er derfor de aller beste. Gjennom fortsatt innovasjon og produktutvikling skal vi sammen med våre samarbeidspartnere møte nye forbrukerønsker, sier hun.
Gartnerhallen SA omsatte i 2016 for 2,3 mrd NOK, og samarbeider med de store markedsaktørene i grøntnæringen i Norge, både innen industri, distribusjon og omsetning. Gartnerhallen SA eies av 1165 norske frukt- og grøntprodusenter.

Elisabeth Morthen begynner i stillingen 1.oktober.