Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef.

Tekst og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjalt.

– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull!, smiler de to nybakte mestrene i Nordic Green Chef Tonje Svee og Nils Flatmark.

– Vi gjennomførte og leverte det vi planla og leverte på tid, fortsetter Svee og Flatmark førnøyde.

De imponerte dommerne med sine tre retters meny til 12 personer på 4 timer

– At denne nye kokkekonkurransen er kommet for å bli hersker det ingen tvil om, forteller president i Nordisk kjøkkensjef forening Kristine Hartviksen.

– Det er en viktig trend i tiden, fortsetter hun og utdyper: – Kokkene er viktige trendsettere og kan bidra til å nå FNs bærekraftmål nettopp med mer grønt på tallerkenen, sier Hartviksen.

– Det er fantastisk det vi har sett her i Herning. Imponerende arbeid av alle disse flotte kokkene, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).