I disse dager er norske gartnerier fylt til randen med tulipaner, viola, narcisser og andre vakre vårblomster, mens etterspørselen naturlig nok er svært redusert.
«Vi trenger norsk blomsterproduksjon også etter at krisen er over, og derfor prioriterer vi norske gartnere», skriver Mester Grønn i en pressemelding.

Norske gartnerier er for tiden fylt til randen av vakre vårblomster, som for eksempel viola i Andersens Gartneri i Råde og tulipaner i Karlsens Gartneri i Innlandet. Blomster er ferskvare, og det er dessverre ikke mulig å la dem ligge på lager i påvente av at etterspørselen skal ta seg opp igjen etter Korona-krisen.
Med et svært usikkert marked og redusert etterspørsel, er det stor fare for at gartneriene blir sittende igjen med et større volum gule påskeblomster og andre vårvarer de ikke får solgt.
«Ja det er svært krevende dager, og vi gjør hva kan for å få solgt mest mulig av blomstene våre for å sikre alle våre ansatte og videre drift», sier Hilde R Poppe ved Andersens Gartneri i Råde.
Som så mange andre i handelsnæringen har Mester Grønn sett seg nødt til å permittere en god del av sine ansatte. Allikevel klarer kjeden foreløpig å holde alle sine 130 blomsterbutikker rundt om i landet åpne, og har fylt dem opp med et stort utvalg av norske påskeblomster. For dem som ikke har mulighet til å besøke butikken, kan blomstene bestilles på nett for hjemlevering
«Jeg har snakket med og besøkt mange norske gartnere de siste dagene», sier adm.dir. i Mester Grønn Erling Ølstad. «Situasjonen er kritisk med over 1 million gule planter og flere millioner tulipaner som står klare til påske. Dette er planter og blomster som man startet å dyrke i 2019 for å skape påskeglede. Vi i Mester Grønn har startet vår egen lille dugnad for å få solgt mest mulig. Det er lite folk i alle butikker, men vi gir oss ikke. Når alt er særdeles utfordrende trenger vi blomsterglede. Vi trenger også norske gartnere og gartnerier i fremtiden», avslutter Ølstad.

Norske gartnere som leverer vårblomster til Mester Grønn:
• Andersen Gartneri, Råde: Viola, Påskeliljer, Muscari alt av løk og viola.
• Schrader Gartneri Nesodden: Kryssantemum, Calandiva, ildtopp skål
• Ra Gartneri Vestfold: Potteroser
• Widerøe Gartneri Vestfold: Hawairoser
• Riis Gartneri Kjeller: Begonia
• J. Karlsen Gartneri Innlandet: Tulipaner

Bildetekst: Viola i Andersen Gartneri. Foto: Teodor Tomter.