De ville slektningene sikrer matforsyningen

Slektskap mellom dyrkede og ville planter spiller en nøkkelrolle i arbeidet med å sikre norsk matproduksjon mot sykdommer og klimaendringer. En ny utendørs utstilling...

Dokumentasjonsordning for grøntnæringen ved behov for utenlandsk arbeidskraft

Foto: Regjeringen har vedtatt å iverksette en dokumentasjonsordning for grøntnæringen ved behov for utenlandsk arbeidskraft. Fotograf: Torbjørn Tandberg  Regjeringen har vedtatt å iverksette en dokumentasjonsordning...

SoilMate Tracker: Bedre oversikt over driften

Bilde: Anne Lene Malmer og Anders Hørthe. Anne Lene har vært mer i utviklingen av Tracker underveis, og er en av de som har...

SEA2LAND

Nytt EU-prosjekt skal undersøke potensialet til organiske restprodukter fra akvakultur- og fiskerinæringene. Restprodukter fra akvakultur og fiskeri inneholder en rekke viktige næringsstoffer. Nå skal...

Hvordan lage hygienerutiner mot virus i agurk?

For å unngå angrep av agurkgrønnmosaikkvirus og store avlingstap i agurk, er det viktig å ha gode hygienerutiner som fungerer i agurkproduksjonen. Tekst: Annichen Smith...

Undersøkelse om bruk av planteverntiltak i veksthus

Statistisk sentralbyrå gjennomfører i vinter en ny undersøkelse om bruken av biologiske og kjemiske plantevernmidler gjennom 2020. Undersøkelsen blir lagt ut på Altinn-plattformen i januar/februar....

Oppdager skadegjørere med AI

Selskapet iUNU, med base i Seattle, USA har utviklet et system for optisk overvåkning veksthuset. Ved hjelp av «kunstig intelligens» (AI) kan systemet overvåke...

Gjensidige: Færre branner – mer sykdom

-De siste årene har vi i Gjensidige jobbet knallhardt sammen med næringen for å redusere brannrisiko i veksthus, og statistikken viser at det hjelper....

Veksthusene på Kvithamar gjenbrukes som isolasjon

- Vi er heldige som har kortreist og førsteklasses råstoff så nært oss. Det ville vært synd om glasset fra drivhusene ble sendt til...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive plantebaserte alternativ. Nofima-forskere er i gang...

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -