Gull til Norge i historiens første grønne kokkekonkurranse

Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef. Tekst og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt For første gang ble Nordic...

Feir vaffeldagen med fruktige smaker

25. mars er den store vaffeldagen. Ta vaffelrøren til nye høyder med revet frukt og grønt i røra. Tekst og foto: OFG – Har du røren...

Mer Norsk Løk

Et nytt prosjekt på løk skal bidra til å styrke løkens kvalitet og status i det norske marked. Tekst: Pia Heltoft, NIBIO og Reidar Gusland,...

Avisomo låner ut 10 vertikale dyrkesystemer

Har du vært nysgjerrig på vertikalt landbruk, uten å helt vite hvor du skal starte? Det har Avisomo en løsning på: Nå kan du...

Planteverntiltak i veksthus i 2020

Statistisk sentralbyrå gjennomførte i 2021 en elektronisk undersøkelse over rapporterings-plattformen Altinn for å kartlegge bruken av ulike planteverntiltak i veksthus i 2020. Undersøkelsen gjaldt...

Tiden er inne for å vende tilbake til røttene – Prøv...

De aller fleste av oss spiser for lite frukt og grønnsaker daglig. Kun 22 % av nordmenn får i seg Helsedirektoratets anbefalte 5 om...

Kål det til nå!

Norsk hodekål er kalorifattig supermat og gull verdt for kropp og klode. Tekst og foto: OFG  – Det er gode grunner til å kåle det til...

Tryggeste gården i landet?

Hoel Gård er kjent for sin idylliske og vakre beliggenhet, «Jakten på kjærligheten» og kvalitet på mat og arrangementer. Dette er ikke tilfeldig, da...

Nye kurs på Vea

Vi er i januar 2022, og for noen er det snart på tide å velge hvilken utdanning de skal søke på for neste skoleår....

Egen strømpakke for jordbruket

Regjeringen vil kompensere strømutgifter for veksthusnæringen og jordbruket. Kompensasjonen blir tilsvarende som for husholdninger, og settes til 55 pst. for desember, og til 80...

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -