Fra venstre: Harald Oskar Buttedahl, Ole Davidsen, Stine Mølstad, Per Olav Skutle, Annelin Sveinsvoll, Torbjørg Austrud. Foto: Gartnerhallen 22. mars 2017 gjennomførte Gartnerhallen sitt årsmøte, hvor organisasjonen valgte et nytt landsstyre. Det nye landsstyret fremstår som svært engasjert og kompetent, og ble så godt som enstemmig valgt av utsendingene i salen. Det nye landsstyret i Gartnerhallen består etter årsmøtet 22. mars...
Nils Vagstad (60) er tilsatt som ny adm. dir. i Norsk institutt for bioøkonomi, NIBIO - Vi er svært godt fornøyd med å ha fått på plass en fast leder for NIBIO, sier styreleder Victor Norman. – Vi har vært igjennom en bred og grundig prosess, og styret er trygge på at vi nå får en framtidsrettet og kunnskapsrik leder,...
Merkeordningen for jordbruket KSL skårer høyt i ny, internasjonal evaluering. Det betyr stor anerkjennelse til våre medlemmer som produserer blomster og prydplanter. Nylig skåret Kvalitetssystem i landbruket – ordningen (KSL)  høyt i evalueringen opp mot den globale referansestandarden FSA – Farm Sustainability Assessment. SAI Platform har utviklet FSA for bærekraftig jordbruk som andre sertifiseringssystemer og standarder kan sammenlignes med. The Sustainable Agriculture Initiative...
Arbeid- og sosialdepartementet (ASD) har vedtatt endringer i Utlendingsforskriften som innebærer innstramminger i ordningen for praktikanter fra land utenfor EØS-området. Endringen trer i kraft 1. september 2018, men det gis en overgangsordning slik at søknader som leveres inn før ikrafttredelsesdatoen behandles etter gjeldende regelverk frem til og med 31.august 2018 Les hele forskriften her. Det som blir nytt: • En person skal kunne være...
Mange grøntprodusenter fikk problemer med å skaffe nok arbeidskraft på grunn av koronapandemien. Partene i jordbruksoppgjøret ble  derfor enige om at erstatningsordningen for avlingsskade i år skal utvides til også å omfatte avlingssvikt som følge av mangel på arbeidskraft i innhøstingen. Regelverket er nå på plass. Tekst: Landbruksdirektoratet Foto: Elstøen Gartneri Ordningen har som formål å sikre produsenter med arbeidsintensive grøntproduksjoner mot store...
Arbeidstilsynet har så langt i år gjennomført flere enn 300 smitteverntilsyn i landbruket, de fleste i grøntnæringen. Bare hvert sjette tilsyn konkluderer med brudd på reglene for smittevern. Det tyder på at bransjen jobber godt for å forebygge koronasmitte på arbeidsplassene. Arbeidstilsynet – Det er oppløftende å se at bønder flest ønsker å følge regelverket og gjør tiltak for å forebygge...
NGFs TOMATKLUBB inviterer medlemmer og andre interesserte til ÅRSMØTE, tomatsesong, HUMLEMØTE og nytt veksthusanlegg Sted: Hanasand Gård, Rennesøy. Dato: Tirsdag 31. januar 2017 Tid: Kl.12.00 – 15.30 Program KL.12.00 Lunsj Årsmøte i tomatklubben: a) Årsmelding b) Regnskap c) Valg av styre og valgkomite d) Fastsettelse av kontingent e) Fastsettelse av eventuell forsknings-/markedsføringsavgift f) Forslag til arbeidsprogram KL.13.00 Etter årsmøtet: - Utsikten til tomatsesongen 2017 ved Bjarte Åsbø i GPS - NGFs humleprosjekt oppsummeres ved...
Norsk Gartnerforbund ved generalsekretær Katrine Røed Meberg er godt fornøyd med årets avtale, og framhever etableringen av en vekst og innovasjonspakke for frukt, bær og grønt som særlig positivt. Den målrettede satsingen på grøntsektoren er initiert av en samlet næring, og vil være et viktig bidrag til vekst og rekruttering  for produsentene, samtidig som det vil gi positive samfunnsmessige ringvirkninger. Partene...
Styret ved NMBU har i møte 9. mars enstemmig vedtatt å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år (2017-2021). – Jeg er glad for at jeg får mulighet til å lede universitetet i neste periode og for å få fortsette det arbeidet vi har satt i gang. Jeg har urokkelig tro på NMBU, på fagmiljøene våre og...
En årlig kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Kjære dyktige mat- og drikkeprodusenter. Det Norske Måltid er i gang med konkurransen for 15. sesong på rad, og de ønsker at DU skal bli med! Sesongprodukter kan delta, forutsatt at råvaren kan fremskaffes til juryeringsrundene som gjennomføres. Ta kontakt med Det Norske Måltid om du har spørsmål. Melder du på ditt produkt...

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -