Norskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring, og det kan nordmenn nyte godt av utover den kalde lange vinteren og så langt lageret rekker.
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Bønder og produsenter gjør sitt ytterste for...
Nå kommer de norske sesongvarene som perler på en snor. Det er lurt å følge med på hva som dukker opp i butikkhyllene fremover, for nå kommer alle de fantastiske norske grønnsakene, fruktene og bærene vi har ventet på!
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Kommer på løpende bånd
Det gjelder å nyte alle de gode råvarene som er i sesong nå, før...
Det norske folk ser frem til å kunne spise norske jordbær og det gjelder i alle aldersgrupper (1). Folk ser også frem til norske nypoteter og norske grønnsaker. Desto eldre aldersgruppe, jo mer ser en frem til det norske.
Tekst og bilder: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Årets første nykål er å finne i butikken og vi kan glede oss over...
Bruk av plantehakk som jorddekke i økologiske radkulturer
Innen dyrking av radkulturer kan konkurranse fra ugras være utfordrende og i økologisk produksjon kan tilgang til gjødsel være lav. Jorddekke med plantehakk har lenge vært kjent som en måte å holde ugraset nede på. Ved å bruke grønt plantemateriale kan man dessuten tilføre mye næringsstoffer til kulturplantene. Generelt vil bruk av...
Løk er anvendelig, smakfull, rimelig og sunn, men hvilken løk passer til det du skal servere? Matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg noen enkle løktips på veien.
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gul løk
Finnes det et kjøkken med sans for god smak uten gul løk? Neppe. Gul løk er helt uunnværlig på kjøkkenet....
Grøntproduksjonen i den nordlige landsdelen har lenge hatt en negativ trend. Nye produksjonsmetoder har imidlertid økt sjansene for å lykkes øke tilgjengeligheten av kortreiste grønnsaker og bær av høy kvalitet. Flere grønnsaker og bær som kålrot, gulrøtter, jordbær og bringebær trives godt under de relativet lavere temperaturene i Nord-Norge. Utfordringen nord i landet er en kort sesonglengde.
Tekst: Anne...
Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef.
Tekst og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjalt.
– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull!,...
De aller fleste av oss spiser for lite frukt og grønnsaker daglig. Kun 22 % av nordmenn får i seg Helsedirektoratets anbefalte 5 om dagen. Nå på vinteren bør vi spise mer norske rotgrønnsaker. De er næringsrike, kalorifattige, og de lager seg selv i ovnen. Rotgrønnsaker smaker godt til alle typer middager enten du skal ha fisk, kjøtt eller...
Norsk hodekål er kalorifattig supermat og gull verdt for kropp og klode.
Tekst og foto: OFG
– Det er gode grunner til å kåle det til litt oftere! Med pandemien og forkjølelsessesongen rundt oss er det viktig å kjøpe inn råvarer og ingredienser som styrker immunforsvaret og beskytter deg litt ekstra mot nysende neser rundt deg. Kål kan hjelpe til med...
Poteten har sin egen merkedag, nemlig onsdagen i uke 40 som i år er 6. oktober. Potetdagen er en merkedag for å sette søkelys på alt det positive omkring poteten. Denne anvendelige rotknollen fortjener virkelig en større oppmerksomhet og større plass i vårt kosthold.
- Poteten er viktig i vårt kosthold fordi den inneholder kostfiber, vitaminer og mineraler og den...
SISTE NYHETER
- Advertisement -
- Advertisement -