Louise Gjør og hennes gårdsutsalg i Stange Vestbygd stakk av med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Innlandet. Prisen på 50 000 kroner vil komme godt med til utvikling av driften og det nye konseptet med videreforedling av ukurante grønnsaker. Tekst: Innovasjon Norge -Jeg er stolt og ydmyk over å ha vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Innlandet 2020, sier Louise. Drømmen var å synliggjøre...
Midtnattsola er viktig for Nord-Norge, men hvordan påvirker den matproduksjonen? Et nytt forskningsprosjekt skal studere hvordan det arktiske lyset påvirker produksjonen av grønnsaker i nord på godt og vondt. Tekst: Norsk Landbrukssamvirke -Et viktig prosjekt som er avgjørende for at vi skal kunne ha matproduksjon over hele landet. Det er ikke bare bare å ha grøntproduksjon såpass langt nord - faktisk...
Etter tre dager med smaksarbeid har juryen bestemt hvilke 40 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen kategorier som sjømat, ost og øl. − Det var tøffe avgjørelser juryene måtte ta, og valget kunne tidvis være krevende, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid. Alle produsentene bidrar med noe...
Joakim Lindgren og Nina Kristoffersen, begge kokker på Statholdergaarden i Oslo, ble kåret til Årets grønne kokk i en svært sterk og jevn konkurranse. På andreplass kom Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen, begge kokker ved Bjerck Restaurant, Bergen, og på siste pallplass kom Eline Sofie Sunde og Emilie Søbakken Rustad, begge kokker på Hotel Bristol, Oslo. Tekst: Dag...
Med god hjelp fra familien driver Anette Skarstad Skarstad Gartneri, et gartneri med gårdskafé, gårdsbutikk og produksjonskjøkken i Kongsvinger. Gartneriet er kjent for sine ferske kvalitetsgrønnsaker fra veksthus og friland. Fredag 25. oktober ble Skarstad Gartneri hedret med Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i Hedmark. Tekst: Innovasjon Norge -For en utrolig hyggelig overraskelse! Det betyr mye for oss at arbeidet vårt med å...
Hva frister mest, en tomat produsert i Norge eller Spania? Resultater fra en fersk forbrukerundersøkelse i kantiner viser at over 80 prosent foretrakk norsk tomat. Tekst: Emil Bremnes, Nofima I vinter gjennomførte forskere ved Nofima en smakstest på norske og spanske tomater i fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen er en del av det 4-årige prosjektet BioFresh, ledet av Nibio og finansiert...
Nederlandske supermarked skal redusere mengden emballasje med 20% innen 2025, ifølge supermarked-organisasjonen CBL. Etter det organisasjonen opplyser til RTL Nieuws reports skal supermarkedene begynne med frukt og grønt. «Det viktigste spørsmålet er hvilken funksjon emballasjen har. Hvor det er mulig, og det også er den mest bærekraftige løsningen, skal vi redusere emballasjebruken betydelig», uttaler organisasjonen. I tillegg til å bruke mindre...
Stor spredning i arbeidsoppgaver har preget arbeidet i Foregangsfylke-prosjektet for økologiske grønnsaker og potet. I grøntsektoren er veien kort fra produksjon til salg. I dette intervjuet forteller prosjektleder Kari Mette Holm fra arbeidet, som ble avsluttet ved nyttår. Tekst: Grete Lene Serikstad, NORSØK Fra 2009 fikk fylkesmennene i flere fylker midler fra Landbruksdirektoratet til Foregangsfylke-prosjekter. Disse fylkene har hatt et særlig...
Grønnkål (Brassica oleracea sabellica) begeistrer både kokker og ernæringseksperter. Den litt eksotiske grønnsaken er smekkfull av næringsstoffer og du skal lete lenge etter noe som er mer sunt å spise. Bildet er tatt under innhøsting 24. januar på Frosta i Trøndelag. Tekst: Dag Eivind Gangås / Frukt.no Foto: Roar Vold Kvaliteten er topp til tross for snø og kulde, for grønnkål er en...
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka”. Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år “Grønnsakskokeboka” som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Eldorado, torsdag 29. november. Juryens begrunnelse var følgende: «Hvordan gjøre grønn mat fristende for stadig flere mennesker?...
- Advertisement -

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -