For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka”.

Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år “Grønnsakskokeboka” som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Eldorado, torsdag 29. november.

Juryens begrunnelse var følgende:
«Hvordan gjøre grønn mat fristende for stadig flere mennesker? Her er fasiten. Med flere enn 400 enkle, lekende og fristende oppskrifter og svært gode bilder åpner Gausdal og Floer opp en ny verden for mange av oss. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen.»

I den avsluttende finalerunden konkurrerte “Grønnsakskokeboka” med følgende utgivelser:

  • Munter mat – Adam og James Price
  • Feinschmecker – et klassisk kjøkken – Knut Stene-Johansen, Lars Erik Underthun og Vinay Tangen
  • Kjartan Skjelde på 20 min – Kjartan Skjelde
  • Thai-obsessed. Gatemat fra Bangkok til Oslo – Terje Ommundsen

Prisen for “Beste norske kokebok” er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.