Med god hjelp fra familien driver Anette Skarstad Skarstad Gartneri, et gartneri med gårdskafé, gårdsbutikk og produksjonskjøkken i Kongsvinger. Gartneriet er kjent for sine ferske kvalitetsgrønnsaker fra veksthus og friland. Fredag 25. oktober ble Skarstad Gartneri hedret med Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i Hedmark. Tekst: Innovasjon Norge -For en utrolig hyggelig overraskelse! Det betyr mye for oss at arbeidet vårt med å...
Joakim Lindgren og Nina Kristoffersen, begge kokker på Statholdergaarden i Oslo, ble kåret til Årets grønne kokk i en svært sterk og jevn konkurranse. På andreplass kom Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen, begge kokker ved Bjerck Restaurant, Bergen, og på siste pallplass kom Eline Sofie Sunde og Emilie Søbakken Rustad, begge kokker på Hotel Bristol, Oslo. Tekst: Dag...
Stor spredning i arbeidsoppgaver har preget arbeidet i Foregangsfylke-prosjektet for økologiske grønnsaker og potet. I grøntsektoren er veien kort fra produksjon til salg. I dette intervjuet forteller prosjektleder Kari Mette Holm fra arbeidet, som ble avsluttet ved nyttår. Tekst: Grete Lene Serikstad, NORSØK Fra 2009 fikk fylkesmennene i flere fylker midler fra Landbruksdirektoratet til Foregangsfylke-prosjekter. Disse fylkene har hatt et særlig...
Hvorfor sier vi at tomater er grønnsaker, når de botanisk sett er et bær? Dette spørsmålet ble nylig tatt opp i The Washington Post, der de fortalte at spørsmålet faktisk var oppe i USAs høyesterett på slutten av 1800-tallet. Tekst og foto: Dag Eivind Gangås Bakgrunnen var at det var 10 % toll på import av grønnsaker, mens det ikke var...
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka”. Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år “Grønnsakskokeboka” som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Eldorado, torsdag 29. november. Juryens begrunnelse var følgende: «Hvordan gjøre grønn mat fristende for stadig flere mennesker?...
Grofondet har tildelt midler til seks prosjekter av de totalt 31 søknadene som ble behandlet i denne runden. Følgende prosjekter har fått støtte: (Klikk på lenkene for å lese mer om det enkelte prosjekt) • Utvikling av teknikk for kjølelagring av hagebruksvekster med dårlig lagringsevne. • PolliVest – pilotprosjekt om økt bruk av bier til pollinering • Norsk søtpotet • Kvalitetssikring av frøavlsmaterialet til Målselvnepe...
De fleste diskusjoner om lønnsomheten i norsk produksjon av grønnsaker, frukt og bær ender naturlig nok snart opp i sammenligninger med forholdene nedover i EU. Her blir det synset og hevdet, gjerne basert på tynt grunnlag, rykter og overdrivelser i begge retninger, alt etter hvilket utgangspunkt man har i debatten. Hvis du har lyst til å ha litt mer...
Hva frister mest, en tomat produsert i Norge eller Spania? Resultater fra en fersk forbrukerundersøkelse i kantiner viser at over 80 prosent foretrakk norsk tomat. Tekst: Emil Bremnes, Nofima I vinter gjennomførte forskere ved Nofima en smakstest på norske og spanske tomater i fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen er en del av det 4-årige prosjektet BioFresh, ledet av Nibio og finansiert...
Rosnes Gård ble kjøpt av Aslaug og Per Rosnes i 1953. Til å begynne med hadde de grønsaker og korn på 50 mål, og i 1968 bygget de veksthus på 700kvm. Fire år sendere bygget de ut til 2.000 kvm. De dyrket tomater, agurk, salat og snitt-krysantemum. Alene I 1988 tok Ingunn og tvillingbroren over driften, og de utvidet videre til...
Nederlandske supermarked skal redusere mengden emballasje med 20% innen 2025, ifølge supermarked-organisasjonen CBL. Etter det organisasjonen opplyser til RTL Nieuws reports skal supermarkedene begynne med frukt og grønt. «Det viktigste spørsmålet er hvilken funksjon emballasjen har. Hvor det er mulig, og det også er den mest bærekraftige løsningen, skal vi redusere emballasjebruken betydelig», uttaler organisasjonen. I tillegg til å bruke mindre...
- Advertisement -

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -