GARTNER 2018: Derfor norsk!

- Hvorfor skal norske forbrukere velge norske blomster, planter, grønnsaker, frukt og bær, spurte Katrine Røed Meberg, generalsekretær i NGF, da hun åpnet GARTNER...

Valgte norske tomater fremfor importerte

Hva frister mest, en tomat produsert i Norge eller Spania? Resultater fra en fersk forbrukerundersøkelse i kantiner viser at over 80 prosent foretrakk norsk...

Mutleie AS etablert

Maskinutleieren Mutleie AS er etablert i nye lokaler på Kløfta, mellom Gardermoen og Oslo. De er foreløpig en liten, men fleksibel administrasjon, og de har...

Konkurranse om fremtidens veksthus

Hvordan skal vi løse fremtidens utfordringer med å skaffe nok mat? Flere, og mer effektive veksthus er trolig en del av løsningen, sammen med...

Roboter overvåker avlingen

Et team fra Carl R. Woese Institute for Genomic Biology ved University of Illinois har utviklet en delvis selvkjørende robot for landbruksformål, i samarbeid...

Grøntsektoren mot 2035

Bildetekst: Utvalgsleder Anita Krohn Traaseth og leder for sekretariatet, avdelingsdirektør Marit Jerven i Landbruksdirektoratet. Rådgivende utvalg for innovasjon, vekst og økt norskandel i grøntsektoren leverer...

Gartneren er tilbake på Gjennestad vgs

Høsten 2020 tilbyr Gjennestad videregående skole i Vestfold igjen gartneropplæring. Tilbudet er tilpasset en ny struktur der opplæringen er to år på skole og...

Årets grønne kokk

Joakim Lindgren og Nina Kristoffersen, begge kokker på Statholdergaarden i Oslo, ble kåret til Årets grønne kokk i en svært sterk og jevn konkurranse....

Fruktbare bedrifter kjempar om gjev pris

- Som alltid er det knallhard konkurranse om prisen, og det er bra. Det viser at det gror godt blant ulike gründerverksemder og gardsrelaterte...

Åtte faktorer som vil forme fremtidens veksthus

Man kan mene hva man vil om den voldsomme satsingen på cannabis-produksjon i veksthus i store deler av verden. Det som er sikkert er...
- Advertisement -

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -