Veksthusene på Kvithamar gjenbrukes som isolasjon

- Vi er heldige som har kortreist og førsteklasses råstoff så nært oss. Det ville vært synd om glasset fra drivhusene ble sendt til...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive plantebaserte alternativ. Nofima-forskere er i gang...

Oppstart for Grønn plattform – 1 milliard kroner nå tilgjengelig

Regjeringen bevilget tidligere i år en milliard kroner til oppstart av Grønn plattform. Dette er en del av regjeringens tiltakspakke til grønn omstilling. Første...

Riktig lagringstemperatur kan minske matsvinn

Gulroten kan leve lengre i kjøleskapet hvis den er lagret optimalt. I forskningsprosjektet OPTIROT, har seniorforsker Hanne Larsen i Nofima, sett nærmere på hva...

Gårdsutsalg med «itte reiste» grønnsaker vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Louise Gjør og hennes gårdsutsalg i Stange Vestbygd stakk av med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Innlandet. Prisen på 50 000 kroner vil komme godt...

Hvordan påvirker midnattssolen grøntproduksjonen i nord?

Midtnattsola er viktig for Nord-Norge, men hvordan påvirker den matproduksjonen? Et nytt forskningsprosjekt skal studere hvordan det arktiske lyset påvirker produksjonen av grønnsaker i...

Den norske epledagen for 30. gang i år

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt, og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som...

Lyser ut midler til forprosjekter innen grøntsektoren

Med bakgrunn i jordbruksavtalen 2020-2021 lyser Landbruksdirektoratet ut inntil 3 millioner kroner til forprosjekter innenfor grøntsektoren. • Se hele utlysningen hos Landbruksdirektoratet Prosjektene bør involvere aktører...

Norges 40 beste mat- og drikkeprodukter er kåret

Etter tre dager med smaksarbeid har juryen bestemt hvilke 40 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har...

Regelverk klart for erstatning ved avlingstap på grunn av manglende arbeidskraft

Mange grøntprodusenter fikk problemer med å skaffe nok arbeidskraft på grunn av koronapandemien. Partene i jordbruksoppgjøret ble  derfor enige om at erstatningsordningen for avlingsskade i...
- Advertisement -

SISTE NYHETER

- Advertisement -
- Advertisement -